Contact en wachttijden


Annechien Schipper Hulp bij opvoeden

Molenweg Gezondheidscentrum  |  Molenweg 7e |  1601 SR Enkhuizen |  Telefoon: 06 5788 2605

De praktijk is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag.

 


Praktijk voor Kinder- en jeugdpsychologie Louise van den Broek

Hoenderpad 14  |  1601 RA Enkhuizen |  Telefoon: 0228 326 468

Mijn praktijk sluit per 1-1-2022!

Sinds 2003 ben ik als kinder- en jeugdpsycholoog gevestigd in Enkhuizen. In de afgelopen jaren heb ik veel kinderen en jongeren gezien en geholpen. Gezien mijn vele andere projecten ben ik mijn praktijk gaan afbouwen en met ingang van 1 januari 2022 neem ik geen nieuwe cliënten meer aan. 

 • Vanaf 1 januari 2022 neem ik geen nieuwe clienten meer aan.
 • Ik raad u aan contact te zoeken met uw gemeente of uw huis- jeugd- of kinderarts.

Ik dank iedereen voor het in mij gestelde vertrouwen.

Hieronder vindt u de link naar de privacyverklaring, waarin ik aangeef hoe ik met de persoonsgegevens van mijn clienten omga. Mocht u hier vragen over hebben, neem dan gerust contact met mij op.
AVG-verklaring 7 april 2020


Met Andere Blik

Wilhelminalaan 2A  |  1623 MA Hoorn |  Telefoon: 06 5095 1066

Wachttijd : voor volwassenen en jongeren (tot 18 jaar)  is gesloten. Er kunnen tot eind september geen nieuwe aanmeldingen ontvangen worden. Als u eerder geholpen wilt worden kunt u kijken of u bij een collega sneller terecht kunt. Voor jeugdigen kunt u contact opnemen met de gemeente waarin de jeugdige woont; voor  volwassenen zie: https://triple-ggz.nl/ of neem contact op met uw ziektekostenverzekering.


Praktijk voor Psychotherapie, Relaties en Sexuologie

Wisselstraat 8A  |  1621 CT Hoorn |  06 2471 6446

Tot start behandeling: minimaal 4 à 5 maanden.

Corona: Op de praktijk worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd.

Actualisering: 17 december 2021


Psychologenpraktijk Hoorn

St. Jozefstraat 8  |  1624 VP Hoorn |  Telefoon: 0229 215 904

De praktijk blijft ook in deze bijzondere tijd gewoon vijf dagen per week geopend. Naast dat wij extra zorg dragen voor de hygiëne van de omgeving, hanteren wij ook de inmiddels gangbare 1,5 meter afstandsregel. Een nieuwe toevoeging aan ons therapie-aanbod wordt inmiddels gevormd door behandeling middels (video-)bellen als eventuele vervanging van het face-to-face contact. Mocht u hiervan gebruik willen maken, dan kunt u dat telefonisch aangeven.

Wachttijd: de wachttijd voor de Psychologen Praktijk Hoorn en Psychologenpraktijk Bentinck bedraagt per augustus 2021: ongeveer 4 maanden. Door verschuivingen of afzeggingen, meevallers en tegenvallers kan dit wat variëren. Soms is er helaas zelfs sprake van een aanmeldstop omdat de lengte van de wachttijd dan niet meer acceptabel is. 

De aanmelding vindt telefonisch plaats: u heeft een verwijzing van de huisarts (bijna altijd noodzakelijk om voor vergoeding in aanmerking te komen) en dan belt u onze praktijk. Tel.nr: 0229 215904.


Psychologenpraktijk De Koggen

Kerkstraat 36b  |  1687 AR Wognum |  Telefoon: 0229 574 216

De praktijk is met ingang van 1 juli 2018  gesloten. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Psychologiepraktijk Bakker: https://psychologiepraktijkbakker.nl/ 

Wachttijd na aanmelding

Momenteel heb ik een aanmeldstop. In principe wil ik de tijd tussen aanmelding en het eerste gesprek maximaal tot 6 weken beperken. Als dat niet het geval kan zijn, zal ik een aanmeldingsstop instellen. Als er ruimte is, hef ik de stop weer op.

Mededeling in verband met Corona: vooralsnog kunnen de afspraken gewoon doorgaan. Wij houden de richtlijnen van de RIVM aan. Bent u verkouden of voelt u zich niet lekker: blijf thuis! ik maak desgewenst gebruik van de mogelijkheid tot beeldbellen. Als u dat wilt kunt u contact opnemen met de praktijk: 0251-657523. Ik luister het antwoordapparaat regelmatig af.

Dhr Leusink neemt geen nieuwe cliënten meer aan in verband met zijn komende pensionering.


Psychologenpraktijk Wognum

Wognum |  Telefoon: 06 1460 0962

U kunt zich aanmelden in overleg met uw huisarts of op eigen initiatief. Een verwijsbrief van de huisarts is noodzakelijk. Over eventuele wachttijden wordt u geïnformeerd. Indien de wachttijden ongewenst of onverantwoord lang zijn, wordt u doorverwezen.

Neem voor meer informatie of voor het maken van een afspraak vrijblijvend contact op met Margreet Schoffelmeer.

Sinds de coronacrisis is er een de mogelijkheid om een afspraak te maken d.m.v.videobellen. Ik maak gebruik van WeSeeDo, een veilige manier die voldoet aan de richtlijnen van veiligheid en privacy (AVG). In verband met de AVG (wet op de privacy) kan communicatie niet d.m.v. WhatsApp of mail plaatsvinden.


Psychologenpraktijk SPEL Hoorn

Sleutelbloem 3  |  1689 PZ Zwaag |  0229-279798  |  06-49746842 (tussen 12.15 en 12.45 het beste bereikbaar)

Corona-update: Naar de praktijk komen kan alleen op afspraak met uw behandelaar.

Wij hanteren in de praktijk het: corona protocol.

Aanmelding

In verband met de volle agenda en de overgang naar het zorgprestatiemodel nemen wij vanaf 17 januari 2022 weer nieuwe aanmeldingen aan. De wachttijd zal rond de 10 weken zijn. Voor nu adviseren wij bij http://www.lvvp.info te kijken naar een andere vrijgevestigde praktijk. Ook kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor bemiddeling naar een praktijk die op korte termijn ruimte heeft.

Onze wachttijd is gemiddeld het aantal weken tussen aanmelding tot intakegesprek. De behandelwachttijd is ongeveer 3 weken. Dit is het aantal weken tussen het intakegesprek en de start van de behandeling. Deze inschatting geldt voor zowel GBGGZ en SGGZ onafhankelijk van de stoornis. De wachttijd is slechts een indicatie; er kunnen geen rechten aan worden ontleend.


Psychologenpraktijk van Eijden en van Engen

Parklaan 12A  |  1601 EK Enkhuizen |  Telefoon: 0228 318 013

Wachttijd: vanwege de onaanvaardbare lange wachttijd kunt u zich op dit moment helaas niet aanmelden bij ons. Via de website van onze beroepsvereniging: www.lvvp.info kunt u zoeken naar een alternatief. Bij ons kunt u zich vanaf 17-01 2022 weer aanmelden.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om een wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan voor u op zoek gaan naar een zorgaanbieder, waarbij u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact een intakegesprek krijgt en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake kan starten. Dit zijn de maximale aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Maatregelen in verband met het Coronavirus (COVID-19)

Op advies van het RIVM en de LVVP:
Om de continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen, maken wij zoveel mogelijk gebruik van beeldbellen via Therapieland of contact via de telefoon.

Als u toch – in overleg – een face to face contact heeft, let dan op het volgende:

 • kom niet te vroeg; er mag slechts 1 persoon plaatsnemen in de wachtkamer
 • géén handen schudden
 • handhygiëne; was uw handen
 • hoesten en niezen in elleboog
 • gebruik papieren zakdoekjes éénmalig

Verkouden en/of koorts? Zeg uw afspraak tijdig af.
Alternatieven: telefonisch consult of beeldbellen.

Vanaf 6 april 2021 is Abate gevestigd op Het Voert 11, 1613KL Grootebroek. Telefoonnummer blijft

0228 522 281

De wachttijd bedraagt 20 weken voordat je wordt uitgenodigd voor de intake. Vandaar dat er een aanmeldstop is ingevoerd, zie de thuispagina.

De behandeling start aansluitend. Dit is gerekend vanaf het moment dat het aanmeldformulier + verwijsbrief beide bij Abate binnen zijn.

Laatst bijgewerkt 19-11-2021

Stapje voor stapje

We ontvangen cliënten weer bij Abate. Beeldbellen is dus niet langer noodzaak, maar behouden we wel als belangrijke toevoeging. In de gesprekken met cliënten is namelijk gebleken dat dit om diverse redenen soms meerwaarde kan hebben.

Veiligheidsmaatregelen bij bezoek aan Abate:

Het is belangrijk dat we dit samen voorzichtig aanpakken. Tussen de behandelafspraken wordt ruimer de tijd genomen zodat mensen elkaar zo min mogelijk kruisen op de gang en we houden samen het volgende in acht:

Regels bij face to face contact:

 • Kom pas binnen op de afgesproken tijd
 • Ontsmet bij binnenkomst je handen
 • Loop rechtstreeks door naar de behandelkamer
 • Neem zelf desgewenst drinken mee.
 • Raak zo min mogelijk aan
 • Houd 1,5 m afstand
 • Verlaat zo spoedig mogelijk het pand

N.B. Indien je hoest, verkouden bent of griepverschijnselen heeft, vraag dan om een beeldbel afspraak.

Webdesign, Hosting & Support door Webdiensten ZZP.